lørdag 12. april 2014

Klubbtur 6/4 - Malangsgrunnen leverer igjen!

Så lyktes vi endelig med å komme oss ut på Malangsgrunnen igjen. Det har vært mye dårlig vær, som det ofte er på denne tida, så vi måtte utsette forrige helgs forsøk på å komme seg ut. Men søndag morgen kl. 07.00 sto vi klar på kaia på Lauklines med mål om nye storfangster.

Vi hadde to båter med på klubbturen: Sørøya Havfiskecruise med skipper Cato Hanssen og Lady Elsie med skipper Chas Walker. Dermed kunne vi i år tilby noen flere plasser til medlemmene. Skreiturene til Malangsgrunnen er populære og blir alltid fullbooket. Denne gang fikk vi et par forfall i siste liten, så vi kunne ta inn noen av de som sto på ventelista.

Vi var 7 havfiskere ombord i Sørøycruise: meg selv, Truls, Martin, Bengt, Ingemar, Mikael og Lars. Ombord i Lady Elsie var Tor, Johannes, Frank og Harald. De to sistnevnte nye medlemmer. Hyggelig å bli kjent med - og få med oss nye personer i havfiskemiljøet.

Været på morgenen var litt småruskete. Det blåste nordvestlig laber bris inn Kattfjorden og nordvesten er jo som kjent ikke den beste vindretninga, den gir mye sjø utaskjærs. Vi bestemte oss likevel for å gå og det ble litt stamping på turen utover til Malangsgrunnen. Gamla båra på 3-4 meter og vind opp i nordvestlig til dels liten kuling gjorde at enkelte av deltakerne måtte mate krabbene underveis. Men fiske skulle det likevel bli.

    Som alltid var det spenning og forventning i styrhuset på vei ut

    Et vinterkledd Håja er et fint syn

Den første plassen vi kom til er normalt ikke den beste plassen på denne tida hva gjelder størrelse på fisken. Vi så heller ingenting på loddet her, så vi flyttet oss en god halvtime videre før vi startet fisket ombord i Havcruise. Det var mye fisk her, men den var ikke i bett. De første timene var det noe tregt fiske, men det gikk likevel ikke lang tid før de første 20+-torskene var i båten.

    Truls kjører 20+-fisk.

    Bengt in action.

    En glad Bengt med sin første 20+ for dagen.

    "Hold i torsken!"

Mikael fisket med haspel og fikk seg noen morsomme fighter på litt lettere utstyr.

    Snella for anledningen var en Penn Battle.

    Denne fisken på 18,5 kg var Mikaels første torskepers for dagen. Den skulle bli slått, naturligvis...

    Vi slapp heldigvis unna store mengder snø, men det blåste litt friskt fram til kl. 12.

I takt med at kulingrossene ga seg tok fisket seg også opp. Rundt kl. 14.00 på ettermiddagen tok det av i kjent "Malangsgrunnstil".

Mikael var først ute med en ny pers på 22,5 kg.


    "Hold i torsken!"

Ettersom storfisken nå hadde begynt å komme i slag gikk jeg bort fra pilk og gummimakk og over til en oransje Stormjigg. Jeg senket jiggen ned til 40 meter og ikke lenge etter kunne jeg dra opp den største fisken så langt ombord.

    27 kg

    Truls med 20+

    Bengt med nok en 20+

Truls ville være med på leken og jeg så det var solid stangbøy lengst fram i båten. Noen minutter senere kunne vi løfte inn hans nye personlige rekord.

    Solide 27,5 kg veide den. Gratulerer Truls!

    "Hold i torsken!"

    Endelig var det også Lars sin tur til å bikke 20+ i dag. 21,5 kg veide den.

    Storfiskene kom nå på rekke og rad. Her er Bengt og Cato med en 25-kilos.

    Dette ble min største for dagen og den nest største i år. 28 kg. Igjen tatt på en Stormjigg høyt i vannet.

    Det ble pers på Martin også, 23,5 kg. Gratulerer.

Kl. 16.00 måtte vi begynne ferden mot Brensholmen der vi skulle levere fisken.
Men hva med fisket i Lady Elsie da? Joda, der hadde det skjedd ting.. De hadde ikke fått like mange 20+-torsker som oss, MEN...

Skipper Chas hadde stoppet båten på sin vante plass og på første nedslipp for dagen fikk Tor fisk. Det var ikke hvilken som helst slags fisk som hadde tatt hans Abu Sillen pilk, den var stor.

Her ser vi Harald, Frank, Tor og Johannes med store torsker. Tors fisk er spesielt stor..
Foto: Chas Walker.

Da fisken kom på vekta var det ingen tvil om at det var kaffetorsk. Kunne det også være ny klubbrekord? Foto: Chas Walker.

Da vi var vel inne på Lauklines fikk vi kontrollveid torsken og tatt noen flere bilder. Og for en kondisjon fisken hadde! En enormt feit og ganske kort fisk.

    Den nye klubbrekorden er på 33,5 kg. Gratulerer så mye Tor!

Til slutt et par bilder av båtene og en blank Kattfjord. Takk til alle deltakere og takk til skipperne Cato og Chas for en vellykket tur. Dermed var skreisesongen over for i år, framover skal det jaktes på andre arter.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar