mandag 15. april 2013

Arkiv: Klubbtur 13.04.2013 - Siste skreitur ble en suksess

Vi hadde egentlig regnet med at det ikke skulle bli noe skreifiske på oss denne sesongen. Heldigvis fikk vi en åpning i været forrige helg da Cato hadde ledig. Det hadde han også denne helga, så vi la planene for en siste skreitur (dette var også en klubbtur). Da helga nærmet seg så det ut til at lørdag ville gi det beste været, så vi satset på den dagen.

Lørdag morgen kl. 08.00 sto vi klare på Brensholmen. Hit skulle Cato komme og plukke oss opp. Han skulle samtidig sette av en gruppe engelskmenn som skulle inn til byen (veien over Kattfjordeidet var fortsatt stengt).

Og ganske riktig, presis på slaget åtte la båten til kai.


Med på turen var Kim, Marcus, Truls, Lars, Stig Thore, Bengt, Ørjan og meg selv. Stemninga var som alltid god og forventningene store til at det skulle bli en bra dag.


Etter flere års "sikling" så klarte jeg ikke å la være lenger - gikk til innkjøp av en Shimano Tekota 600 med meterteller. Det er en perfekt snelle for skreifisket, lett og fin, men mer enn solid nok og man vet til enhver tid hvor høyt man er i sjøen. Paret med en Penn Torque Gamefish 15-30 lbs så er det en flott combo til dette fisket.

Vel ute på grunnen er det bare en laber bris fra sør, nesten ingen sjø og fine forhold. Det er sjelden man opplever formiddagsbett her ute, så det tar litt tid før fisket kommer i gang.

Truls starter med en torsk på 18,5 kg:


Jeg får også en torsk i samme sizen:


Lars er den første ombord med 20+-fisk etter en drøy time:

    22 kg, en lang og slank torsk som med litt buk kunne vært godt over 30.

Omtrent samtidig står Truls med stanga i en pen bue. Vi skjønner at det er pers på gang.

   Gamlepersen på 20 kg er slått. 23,5 kg er den nye rekorden til Truls. Gratulerer.

Enda et bilde. Det må nevnes at Truls like etterpå mistet to antatt betraktelig større torsker. En av dem bare gikk og gikk - mulig det kan ha vært kveite.

Nå begynner bettet å ta seg opp. Alle står med bøyde stenger og torsker rundt 15-20 kg + på kroken.

    Ørjan

    Bengt

   Stig Thore

    Denne gangen er det såpass tungt at jeg aner min første 20-plusser for dagen.

    Ganske riktig, torsken er 21 kg.

Så er det 20+ på gang også hos Kim.


Jada, 24 kg og dagens så langt største. Her gliser de to lykketrollene Cato og Kim om kapp =)

Marcus har nå fått flere fisker på rundt 20-21 kg som han ikke har tatt seg bryet med å veie, men når en stor skrei glir over rekka kommanderer jeg han på vekta. Fisken veier 23,7 kg og er hans største for dagen. Marcus vil helst slippe ned igjen med én gang, men jeg klarer å overtale han til et bilde..


I mellomtiden har Kim, som har hatt seg en halvtimes fiskepause, grepet stanga til Marcus og sluppet ned til en tilfeldig dybde. Det tar ikke lange tida før han kjører fisk på svenskens utstyr, og den ser ikke særlig liten ut heller..

    Er det ikke det de sier, "når katta er borte danser musene på bordet"...

"Det där skulle jag aldrig gjort", sier Marcus med et smil. 

Og det viser seg at dagens soleklart største torsk kommer sigende opp mot båten. Kim klepper og vi drar sammen storskreien ombord.

Det er en ny kaffetorsk på solide 31 kg! Det er også 200 gram over hans egen klubbrekord fra forrige helg. Gratulerer!


Fisken er hele 146 cm lang, men har ikke noe spesielt bra kondisjon, så med en god buk hadde den vært godt over 40 kg. Drøy er den likevel. 

Dette er rett og slett for drøyt, som de sier. Det ble litt skriking på gjengen, men vi unngikk heldigvis halsbetennelse alle tre ;). Det er ikke for ingenting at vi snakker om at det er Kims år i år.

Vi fortsetter fisket og det er på ingen måte strålende bett, det er "lurefiske" hele veien, og vi må finne riktig dyp og teknikk for å få fisken til å sitte. Det blir likevel endel flere 20+-torsker.

    22-kilos på meg

    20,5 kg på Lars.

Det har etterhvert stilnet helt av og blitt fantastisk vær. Det er kanskje det beste været vi har hatt her ute.Vi setter kursen mot land, og stemninga er malerisk på veien hjem:

Vi leverer fangstene på fiskebruket på Brensholmen og konkluderer med at det har vært en fantastisk tur. En herlig avslutning på skreisesongen.

    Tre siste foto: Truls Christian Olsen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar