søndag 14. august 2011

Arkiv: Harstadfestivalene 2011Skrevet av: Øyvind Høier

12. og 13. august gikk havfiskefestivalene i Harstad av stabelen og Tromsø Havfiskeklubb stilte med 5 mann. Vi gjorde det ganske bra resultatmessig begge dagene. Broder Martin tok 3. plass første dag, mens jeg ble nr. 9 og bror Jørgen nr. 8. Ca. 62 kg med fisk på meg første dag er brukbart, blant annet var det sei opp til 6-7 kg. Det viste seg at de som hadde stoppet for å fiske i "havnebassenget" hadde gjort et rett valg. Her rant fisken i silda, og det var både torsk, storsei, hyse, hvitting og en og annen kveite. Omtrent all fisk sto pelagisk, men de obligatoriske brosmene fikk man selvsagt ved bunnen.

Andre dag (42. internasjonale havfiskefestival)  vant jeg båten min og fikk ca. 55 kg med fisk. Det var tregt store deler av dagen, men siste timen gikk vi til en lur plass jeg visste om og der bet torsken som besatt. Det ble til slutt en 2. plass på meg, og Martin fortsatte å gjøre det bra med en 5. plass.

Lørdagskvelden var det Storfiskerens Natt med premieutdeling, festmåltid inkl. en buffet fra drømmeland, utrolig mye god sjømat... Ellers var det sosialt og hyggelig å treffe mange gode venner i miljøet.

Under følger noen bilder fra festivalene.

 Kims båt kommer inn første dag

 Svenske med grei steinbit på 8,2 kg

 Brodern med fin torsk

 Liv Øglænd fra Stavanger tok festivalens største fisk, ei kveite på 31,2 kg.

Undertegnede er framme og henter en fin premie.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar